ראיון לשנה החדשה עם הרב ינאם בן הרוש שמשמש רב היישוב כבר 26 שנה.

"אני חושב שאחד מהתפקידים העיקריים שלי הוא להנחיל ערכים יהודיים, אבל רק למי שרוצה ומבקש לשמוע. אני לא כופה את דעותיי על אף אחד. אני מאמין שתמיד צריך לבחור במשותף ובמה שמחבר בין אנשים ושחשוב לכבד זה את זה - גם אם הדעות שלנו שונות."

לרב היישוב תפקידים רבים: הנהגה רוחנית, פיקוח על העירוב והמקוואות, פיקוח כשרות ומתן תעודת הכשר. השתתפות בתפילות, ארגון שיעורי תורה מכירת חמץ בפסח. מתן מענה לשאלות הלכתיות, עריכת חופות לבני זוג. השתתפות בבריתות, חתונות, מסיבות בר ובת מצווה, השתתפות בלוויות וניחום אבלים, ביקור חולים בקהילה. השתתפות באירועים ציבוריים ואירועים חינוכיים שונים... אבל הרב ינאם בן הרוש אינו מסתפק רק בכך, אלא מתכנן, ללא הפסקה, פעילויות אשר יכולות לאחד את קהילת אורנית - דתיים, מסורתיים וחילוניים כאחד.

אחת מהפעילויות האלו הוא טקס העלייה לתורה לבני המצווה. הטקס נערך בשעות אחרי הצוהריים והוא מלווה בהסברים מרתקים על מהות הטקס ובכלי-זמרים שיוצרים אווירה חגיגית במיוחד. "הטקס הוא גם ערכי, גם חווייתי וגם רוחני ואנשים אוהבים אותו מאוד". אומר הרב ינאם.

ואכן הסיפור על הטקס הייחודי, כבר חצה את גבולות אורנית ויישובים מהסביבה מבקשים מהרב ינאם לערוך את הטקס גם לבנים שלהם.

"הרב ינאם הפיק לנו אירוע מיוחד במינו בבית הכנסת באורנית... כל העצות והרעיונות חברו והתמזגו יחד לאירוע מוצלח שאותו ניהל הרב ינאם באומנות מקרבת לבבות בין דתיים וחילוניים, אווירה שמחה וקלילה וחיבור אמיתי למורשת ולמשמעות האירוע." כתב בפייסבוק תושב היישוב ארז נחמני.

בנוסף לטקסים מרגשים, הרב ינאם בן הרוש הקים מיזם שנקרא "תן עזר" שמדגיש את חשיבות העזרה והנתינה גם בדברים הקטנים של שיגרת חיי היום יום תוך דגש על עמידה ביעד של 10 `עזרות` ביום. לדוגמה: לעזור לילד לעבור כביש בבטחה, לסייע לקשיש לשאת את סל הקניות, לוותר בתור בבנק או בסופר, להתנהג באדיבות בכבישים וכדומה.

אלו ערכים מהבית משפיעים על הפעילויות הרבות שלך כרב היישוב?

"גדלתי בבית מסורתי מאוד וכשהתבגרתי לקחתי את העניינים כמה צעדים קדימה. התחנכתי בישיבת חסידי חב"ד ברוח הרבי מלובביץ` וספגתי משם את האווירה המכבדת, את יכולת ההכלה ואת אהבת האדם. אני מאמין שהערכים האלו הם המפתח להצלחה בתפקיד `רב היישוב`. קבעתי כלל לעצמי שאני נכנס למקום רק אם פותחים לי את הדלת. אני רואה את התפקיד שלי כמו מזנון שעליו אני מניח כל מיני סוגים של תבשילים ומי שרואה תבשיל שמוצא חן בעיניו מוזמן לטעום ממנו."

כיצד הגעת דווקא לאורנית?

"בנערותי ביקרתי בהתנדבות כמה בעלי עסקים שעבדו בסגולה וסייעתי להם להניח תפילין. אחד מהאנשים סיפר לי שהוא בנה בית באורנית ושאל אותי האם אני יכול לעזור לו בקביעת המזוזות. כשהגעתי לאורנית לא מצאתי את הבית של הבחור ולכן בקשתי את עזרת אחד מהתושבים. כשהוא שמע שהגעתי כדי להתקין מזוזות הוא ביקש שאגיע גם אליו וככה התגלגלה השמועה מפה לאוזן. באותו זמן היו ביישוב כ-500 משפחות."

איך אתה מגדיר את אופי הפעילויות שאתה יוזם?

"הפעילויות הן ערכיות ומתאימות גם לחילוניים וגם לדתיים. לדוגמה לקייטנות שעשינו בחופש הגדול הגיעו יותר ילדים חילוניים מאשר דתיים. אני מרגיש שתושבי אורנית מבינים שאין כפייה אלא רצון ללמד, להעשיר ולהקנות ערכים יהודיים. חלק מהפעילויות הן בחסות ובסיוע המועצה הדתית והמועצה המקומית לדורותיהם".

איזו ברכה לראש השנה היית רוצה לתת לתושבי אורנית?

"שאורנית תמשיך לפרוח ולשגשג. שתהייה שנה של קירבה, כבוד הדדי, הבנה ושיתוף פעולה בין כל תושבי אורנית. אני מאמין שאורנית כבר מוארת אבל אפשר להוסיף לה עוד הרבה אור."